Lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. (Faith Resnick)

22. února 2016

Lazaret

Panička říkala, že máme doma lazaret. My nevíme, co je to lazaret, ale s paničkou naprosto souhlasíme. Poslední dobou jsme doma paničkou pořád ošetřovaní a dostáváme medicíny a panička nás vozí na výlety na veterinu. My bysme tomu ale výlety neříkali. I když panička po zkušenostech s Terkou říkala, že přijela jako z ozdravovny. Že jí při té narkóze vlili čerstvého jedu do žil. Terka je totiž od té doby na naše benjamíny Boženku a Růženku jako kat. A tak se u nás bydlí na směny. Holky se střídají s Terezkou a páníček s paničkou zavírají, otvírají a my si vymýšlíme a chodíme tam a zpět. Protože se nám líbí vždycky na opačné straně dveří než právě jsme. A Terka když vyčenichá holky za dveřma, tak vztekle buší alespoň do těch dveří, co jí stojí v cestě.
Ale k tomu lazaretu. Jůla měla frajerskou vyrážku a pan doktor jí moc krásně vyholil hlavičku. My bysme chtěli taky, ale asi z toho nic nebude, protože nemáme tu vyrážku.
Boženka a Růženka byly minulý čtvrtek na kastraci. Panička je totiž zásadně proti rozmnožování kočiček i pejsků, když jsou jich plné útulky.
Holky přijely z veteriny ve frajerských pyžamech a vyhladovělé, protože na veterině dostaly jenom narkózu a to, jak známo, není žádná lahůdka. Pyžamo se jim vůbec nelíbilo, tak si ho do rána obě vysvlékly a Růža nebyla spokojená ani s vyšíváním, co ji pan doktor udělal na bříšku a proto stehy pěkně jeden po druhém vykousala.
Ráno, po dobré snídani, když panička odcházela do práce, nějak si to najednou rozmyslela. Vzbudila páníčka a na Růžu prasklo, že už nemá stehy. A když panička kontrolovala Boženku, tak té zase prasklo něco v bříšku a udělala se jí kýla. A tak holky jely do nemocnice znovu na operaci podruhé. Holky dostaly speciální trychtýře na hlavu, aby si už samy sobě nic neprovedly. Panička lamentovala, říkala že máme pech, to by nás zajímalo, jak Pech vypadá. A prý ho máme už od nového roku. Nejdřív Terka na operaci, pak nám umřela Prettynka, Kubík má podezření na astma, Jůla má už po několikáté vyrážku a zánět v uchu (prý taky půjde na operaci) a teď holky nadvakrát... Jestli ten Pech nenosí smůlu. Až ho najdeme, tak se ho zeptáme.
 
 
Terezka v lednu


Jůla s frajerským holením poprvé

Jůla s frajerským holením podruhé

Růženka v pyžamu


Růženka a Boženka odpočívají

Růženka a Boženka baští s trychtýřema

Lemrouš Mimi Růža

Lemrouš Bobi Bóža

Růženčino nové vyšívání

Boženka se tulí k paničce


Lemrouš první

Boženka dostala nový pelíšek pro kočičí princeznu


Bobi a Mimi

Žádné komentáře:

Okomentovat