Lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. (Faith Resnick)

30. května 2013

V álejích...

Panička dnes ráno říkala, že jsme jako ve slavném českém filmu, že tam měli mít v álejích nablito, a že jí je, jako by ji přejel buldozer. To asi bude taky z toho filmu.
Jenom jeden rozdíl paničce trochu vadil, my jsme totiž nablili doma.
Několikrát za noc. Nejdřív asi Kuba - nahoře v pokoji - nablinkal do spár v dřevěné podlaze. To bylo probuzení první... ale panička ho pochválila, Kuba dostává pastu, která smrdí po rybách a pěkně mu vyčistí bříško od smotaných chlupů. Panička všechno hezky uklidila a řeči měla jenom kvůli tomu nasměrování, na dlažbe prý by se jí to líp uklízelo.
Probuzení druhé bylo za chvíli, o půlnoci se poblil Ferda na schodišti  a panička byla zase moc hodná, má o Ferdu starost, protože byl dlouho nemocný a vypadá to, jako by se mu ta ošklivá nemoc vracela.
Probuzení další následovalo asi ve tři ráno, ale to utíkal páníček, nikoho nechytil, všechno uklidil a šel si lehnout. Na kachličkách se to dobře uklízí, panička říkala, že máme určitě největší spotřebu papírových utěrek široko daleko, určitě nekecá.
A ráno o půl páté Lízá nablila pěkně smotané černé chlupy v ložnici pod postel do parket a taky na koberec. To byl fofr, když zvoní budík, panička je hluchá, ale tohle, to byl panečku budíček. Panička hudrovala, přinesla kýbl plný pěny, umyla podlahu, koberec a práskla sebou zpátky do postele a zaspala.
Pak lítala, jak urvaná z řetězu a říkala to o tom filmu, něco o zatracených trichobezoárech, taky že jsme si to snad už odbyli na dlouho a prý jsme poklad! Dokonce prý poklad nevyčíslitelné hodnoty.
A na to, že se včera Terka přežrala až se poblila asi panička zapoměla.
Ale za všechnu tu noční námahu dostaneme odměnu, slyšeli jsme páníčka s paničkou, že nám vybrali voliéru, prý navíc k tomu venčení, protože uhlídat nás je nadlidský výkon. No nevíme, co je na tom tak těžkého, my jsme přece docela hodní.
Jen aby byl Ferdinánek zdravý!
A aby se panička a páníček nenudili, tak jsme dnes ještě dvakrát vysypali náš kočičí záchod. Jasně že ne pokaděný, ale plný steliva. No nejsme šikovní?
Jo a taky jsme vypátrali, že panička ráno mluvila o filmu podle Bohumila Hrabala a hned nám bylo jasné proč. Vždyť on měl taky rád kočičáky.


To byla noc...

Odpočinek po probdělé noci

Dospáváme, dospáváme...

My už máme dospáno a panička asi klimbá v práci

 

2 komentáře:

  1. To všichni sežrali tu pastu?

    OdpovědětVymazat
  2. Někteří pastu, někteří sami od sebe a někteří se prostě přežrali :-)

    OdpovědětVymazat