Lidé, kteří nemají rádi kočky, se v příštím životě narodí jako myši. (Faith Resnick)

11. května 2013

Pidizubky

Panička říkala, že máme doma dvě Pidizubky. My jsme pořád přemýšleli, co to je, žádnou myš ani jinou havěť jsme nezahlédli. A pak jsme na to přišli. Jsou to bráchové Kubík a Prettynka. Panička se jim nesmála, ona je má ráda, ale oběma chybí zoubky, tak dostali přezdívku.
Kubíček je legrační, tomu chybí zoubky vpředu. Jeden mu vytrhla paní doktorka a další ztratil. My jsme je hledali a nenašli.
A Prettynce chybí od předvčera zoubky na boku, měla chorobu, zánět dásní nebo co to panička mrumlala. Musela do kočičí nemocnice a tam ji vyčistili všechno  v papuli a co tam nedrželo, muselo ven. Ale není vůbec smutná, ještě jí spousta zoubků zůstala a panička jí teď podstrojuje dobroty a tlačí do ní něco voňavého injekční stříkačkou. Prettynka se vždycky rozčílí, ale my bysme rádi ochutnali, jenže nedostaneme nic. Prý antibiotika. Jak to asi chutná?
Nám to panička vynahradí jinak. Chodí s náma ven. Vždycky si udělá kafíčko a jde se na procházku. Pak nás na dvorku pořád hlídá, abysme prý nepřeskočili zídku k sousedům...to napadlo jenom Terku a Ferdu. A taky abysme neutekli za plot. Ale to my neumíme. Terka chtěla plotem proběhnout a to se jí opravdu nepovedlo.
Ferda běhá, skáče a vyšplhal si i párkrát na strom. Náramně mu to spravilo náladu. A Kubíček chodí očichávat ježka, který se k nám nastěhoval na dvorek, je to fantastická zábava. Prettynka se prochází jako dáma a Kryšpín je naštvaný, že mu lezem do zelí.
No a Líza se ven netlačí, ta si hoví na křesílku pod oknem.
Panička si to své kafe nikdy nevypije teplé, pořád nás kontroluje, jako kdybysme byli koťata. Asi bude  z té studené kávy krásná....
 

Terezka hledá díru, kudy pryč


Ferda okrasný


Terka relaxuje na sluníčku


Terka vyčmuchává


Konečně je barák prázdný


Kdo mi to leze do zahrádky???


Ferda objevitel


Já chci jít taky na procházku, halooo


Prettynka je nejistá


Kubík plánuje útěk

 

1 komentář: